lunes, 31 de marzo de 2014

3- El Dr. Tort suplica al Dr. Pié tenga a bien alquilar el piso a Paco Contreras y lo razona. Respuesta inapelable de Pié.




El que fuera párroco de Santa María del Mar suplica a su sucesor que acceda a que Paco Contreras Cañete, previo alquiler, no sea considerado ocupa... y se le alquile el piso que ocupa de forma moralmente aceptable.





Carta de Francesc Tort Mitjans al Rvdn. Dr. Salvador Pié Ninot
Rector de Santa Maria del Mar
Barcelona 7-10-2013
Benvolgut amic: Fa dies volia contestar la teva carta que agraeixo molt. Està cla que en relació a Santa Maria del Mar, podria donar opinions pastorals diverses...

Al no veuren`s personalment, pensava escriure’t de nou, quant m`ha sorgit un problema que m`obliga fer-ho ara mateix demanant la teva ajuda. T`explico: La Sra. Maria Victòria Franco Clavel, amb l`ajut de la seva cosina Anuncia pelacho Clavel, durant uns seixanta anys es cuidà de la Carites Parroquial de Santa Maria del Mar, durant molts anys portà també la Catequesis amb més de 800 nens i nenes llavora’ns; últimament amb el P. Sobrerroca formà part de la creació de Vida Creixent etc. etc. En els seus 80 anys Cf. www.santamariadelmartort.es.

La Sra. Franco tingué de ser operada de la cadera, a compta de la parròquia. Ella vivia en un àtic del Passeigs del Born amb 105 escales sense ascensor. Vareg encabir-les en el pis principal del C/ Sombreres, 6. Allí hi visqueren fins que Mn. Taulé, volgués treure-les violentament ... Hi hagué una reacció sonora a favor d`elles en el Barri, sobre tot a traves de la premsa, i Mn. Taulé es va veure obligat de oferir-les un pis del C/ Consolat, 19, on la Sra. Franco morí quedant-hi la Anuncia que va morir fa unes setmanes.

La Anuncia estigué durant molta temps quasi impossibilitada i jo la vareg atendre mitjanant el Paco Contreras Cañete. El dit Paco, junt amb altres dos germans orfes, foren escolans de Santa Maria del Mar. “Feriren el pastor i es dispersaren les ovelles”: El Paco, desprès de passar nou anys pres com a conseqüència d`una baralla, havent sigut ajudat per mi econòmicament.

Al sortir de presó junt amb la meva secretaria de Sant Pau, Dra. Josefina Mutjé, li varem pagar un apartament al Paral·lel ja que des de fa uns quatre anys actua, a gust de la feligresia, com a sacrista i acòlit, també ha sigut escollit, per votació, membre de la junta de la Confraria de Sant Pau i San Galdaric, quina presidenta, com també la Dra. Mutje, l`estimen molt.

Al ser necessari que anés a viure a Consolat, 19, per cuidar sobre tot a la nit de la Anuncia, varem creure que lo millor seria que deixés aquell apartament i es trasllades a Consolat 19 en consideració tant del fet exposat com també de que el testament de la Anuncia, que encara no he tingut temps de passar a l`acceptació, està dirigit a mi. El Paco s`ha quedat, també, el gos que jo havia procurat a la Anuncia.

Ara la gestoria, Finques Rius, com era d`esperar, actua amb l`escrit que et remeto. Et demano que tinguis en compta lo dit i lo que podríem comentar personalment sobre el cas i diverses circumstancies. 

Et demano que em faixis el favor de que l’esmenta’t Francesc Contreras Cañete, ex-escolar de Santa Maria del Mar, exprés, parat, acòlit de Sant Pau del Camp etc. pugui continuar vivint en el pis de Consolat 19, amb el lloguer que es creguí oportú que pagarem un servidor i la meva secretaria Dra. Josefina Mutjé.

En l`arxiu relatiu a Santa Maria del Mar que jo guardo, s`hi troben, entre molts altres mils documents, els relatius a la cessió a Santa Maria del Mar del pis de Consolat 19 i Agullers 8. Un gran lligam que comensa amb l`Herència de Dña Adelina Duart Costa al rector de Santa Maria del Mar Dr. Joan Llompart Bargalló el 12 de gener de 1959. Notaria de Ramón Torras Clapés.

Si et sembla be, podries citar directament a l`esmentat Paco, a ell sol, o amb mi. Afm. amic
7-10-2013

Francesc Tort Mitjans.

A aquesta carta enviada al domicili de  Pié Ninot, Pl. Berenguer el Gran, 2. 08002 Barcelona, ell va respondre amb la carta (correu electronic) de 8-10-2013, amb la meva resposta inmediata 



Carta del Dr. Pié al Dr. Tort, 2013:


Benvolgut Dr. Francesc Tort Mitjans

He rebut dilluns dia 7.X.13 les teves ratlles sobre el pis del c/Consolat del Mar, nº 19,2-1. 


D'entrada haig de dir-te que Finques Rius no ha fet res més que executar una decisió presa a Santa Maria del Mar sobre aquesta qüestió que jo com a nou Rector he respectat. Em sap greu tot plegat, però la decisió és ferma i jo no tinc motius, ni suficients, ni majors per a contradir-la, oi més quan aquest pis està habitat per "ignorados ocupantes", sense que ho hàgin comunicat mai a la propietat.

 La meva inesperada sorpresa fruit de la teva carta d'ahir és constatar que a més tú estàs implicat en aquesta "ocupació", ja que com veig l'has recolzat i no me n'havies comunicat res en les dues cartes que m'havies fet amb motiu de la meva entrada com a Rector ni tampoc a Finques Rius. 

Per això, sàpigues que s'executarà aquesta comunicació de Finques Rius del 3.X.13, segons la normativa vigent i espero que no hàgin d'arribar a una acció judicial, ja que la decisió és ferma i sense apel.lació.

Amb la referència em fas a la pàgina www.santamariadelmartort.es, que no coneixia, he entés encara més les motivacions de la decisó de Santa Maria sobre aquest afer. Penso que no és ni eclesial ni honest, el que dius sobre "la conspiració" i "l'estat actual" de Santa Maria del Mar, informacions que són públiques a través d'aquest web que encara és viu i es pot consultar. 

Pots entendre que jo com a Rector, encara que no sigui citat, no puc acceptar el què dius avui publicament sobre els meus predecessors difunts, Mn. Albert i Mn. Ignasi, així com sobre el procés diocesà on cites noms d'eclesiàstics molt significats que hi van intervenir. Entenc que la teva situació ha estat molt complexe i que tú la puguis veure com a injusta, però fins i tot en aquest cas no pots fer-ne una difusió pública més encara com a home d'Església que ets. Jo com a actual Rector de Santa Maria del Mar ho tinc molt clar i rebutjo amb tota la força que un antic Rector de SMM -o altre membre del clergat- pugui fer un web públic així.

Oi més quan tú ja no ets ni et pots dir fraudulentament, ni jurídica ni pastoralment, Rector de Santa Maria del Mar ara a Sant Pau del Camp, tal com escrius en aquesta pàgina web. Tot això em porta a comunicar-te que de cap manera, i em sap molt de greu, puc tenir amb tú una conversa personal, com em demanes, ja que el manteniment de la pàgina web viva (encara hi ha la teva homilia de diumenge passat!) m'ho impedeix per coherència i comunió eclesial.

Alhora et vull dir amb tota fermesa que no és gens covenient que continuis visitant la nostra Parròquia -a la que critiques durament en el teu web- mentre aquest sigui viu. Espero no haver-te d'invitar a deixar-la, si per cas t'hi trobo, mentre hi hagi aquesta web amb aquests textos i només t'admetré després d'un temps raonable d'haver cancelat aquest web amb les inexactituds i les informacions dels punts esmentats que són públiques sobre Santa Maria del Mar.

Amic, Mn. Tort, em sap molt de greu tot plegat però són les teves accions amb el web i el recolzament d'un ignorat ocupant" del qual em parles que em porten a aquesta decisió inapel.lable.
Cordialment, Dr. Salvador Pié.


Nota explicativa posterior: A Pié, per lo vist li molesta i no enten, el que en l`entrada d`homilis surtí "Santa Maria del Mar"; s`explica, simplemente, per el fet de que, en general, les
homilies, i altres entrades del Blog, están directamente relacionats amb el meu llarc i fecund rectorat a Santa Maria del Mar. 

Les seves expressions evidencien, crec, una emveja excesiva.Ell, amb tota certessa, no serà objecte de cap conspiració per difernt motius: Passa poques hores en tota la setmana a Santamaria del Mar, quasi no hi diu missa, no te ni Splai, ni Escolania, ni Capella de Música, ni l`Obra Social pe atendré a drogadictes etc. etc. Ni la Generalitat, ni Traserra, ni Vives, ni L`Unió diran res de res. Tampoc podrá mai reunir tres mil firmes al seu favor com en el meu cas va ser, sí, possible. Pasa i pasarà sense peena ni gloria. Llevat de concerts i concerts sens fi, el culte ha disminuit més del 90%. Fora de la ridícula Missa Internacional, l`única que s`hi celebra a Santa Maria del mar al mati de diumenges i festes, i a les 12 hores, ¿quina altre grandessa ofereig? 

No l`ha pas de preocupar que, qui sigui, entri en l`Web: www.santamariadelmartort.es, que tans dubtes de falta de conciencia susciten en la bondat e imparcialitat de Pié. ¿Perquè el preocupa que algú, lliurament,vulgui informar-se sobre la Conspiració. Com també, que l`estrategia hitleriana dels seus amics fos que no rectifiquessin devant de l`arxivament del cas per la Justicia Civil? Quant penso, ¿com es que m`acusaren, els tals eclesiàstics, amics seus...? La resposta quasi sols la trobo amb la dita: "Piensa el ladrón que todos son de su condición".


Benvolgut Mn. Salvador Pié:
Barcelona 8-10-2013
He rebut el teu correu. No estic d`acord amb res de lo que em dius. El Francisco Contreras tenia previst anar avui mateix a la Gestoria i se que hi anirà. Ahir dilluns va venir a parlar amb tu personalment, se li va dir que fins el dijous tu no hi ets i quedà en venir el pròxim dijous dia 10. Jo soc subjecta testamentari de la Anuncia Pelacho Clavel. Al haver succeït la mort a l`estiu, encara no s`ha oficialitzat el document oficial d`acceptació de l`herència per lo que, teòricament, encara soc l` ocupant d`aquest pis fins que, amb tot el dret, en pugui treure les pertinences.
La cosa no es fàcil. En quant al Francisco Contreras, ell, personalment, gestionarà el seu cas i si jo soc citat aniré a judici.
Soc conscient de que hi ha un rere fons implicat. 
Attm. Francesc Tort Mitjams. 
Antic rector canònic de Santa Maria del Mar
de 1985 a 1997.

El 2 de novembre, amb motiu de que la missa dels difunts, no es pogué celebrar a l`altar major, al no haver-hi ni deu persones, i precipitadament es tingué en la Capella del Santissim, al sortir Pié amb casulla sense ni senyar-se, ni res, va tenir la crueltat de venir directament a obligar-me sortir, per la força, de la Capella a on, ell ja sabia que hi era.
El Paco Contreras Cañete, que Pié, ja havia tractat malament, informat, "motu propio" va anar a defensar-me. Fins ara, la cosa segueix com hom pot veure, també en altres entrades del Blog, algunes molt consultades, després del sguent: "Cisma en el Born"





En diversas entradas del Blog se cuenta al detalle cómo fué el juicio de faltas y la pena que se impuso a Paco Contreras que no fué la que pedía el abogado de Pié de que se prohibiera a Paco moverse por el Barrio. La pena de cuatro días de reclusión la cumplió en su propio domicilio, C/ Consulat, 19.

A la vista de que Pié sigue fiel a... y a... y que ya ha puesto en marcha el juicio para sacar violentamente a Paco de donde ahora vive, Consulado,19, un servidor dirigí a Pie la siguiente breve carta:

R. Dr. Salvador Pié Ninot                      Barcelona 27-03-2014
Expert nomenat pel Papa del Sinode
la Nova Evangelitzaciò.

Benvulgut Successor:

Millor seria gastar en bondat que en advocats i procuradors.

Atm. Francesc Tort.


                                                                                    Barcelona 12-04-2014


Emm. i Rvdm. Mons. Lluís Martínez Sistachs
Cardenal Arquebisbe de Barcelona
C/ Bisbe, 5, 08002 Barcelona


Molt estimat Sr. Arquebisbe:

Esperava amb la il·lusió de sempre assistir a la missa sacerdotal del dimarts dia 15 del pressent mes. Heus aquí que una força major m’ho impedeix.

 En els últims mesos de vida de la Anunciació, cosina de la difunta Maria Victòria Franco Clavel, Paco Contreras Cañete, va conviure amb ella, per cuidar-la, fins que morí, per encàrrec meu. El tal Paco es ex escolà de Santa Maria del Mar, orfe de tota família,  ex pres, parat, indefens. Poc després de morir la Núncia, el juny de 2013,  el Dr.Pié acusa al Paco de ser “ocupa”.

El dia 24 d’abril està senyalat el judici de desnonament. L’advocat, de no pagament, vol que jo vagi també al judici. M’ha convocat pel matí del dia 15 d’abril, i no puc menys que anar-hi.

El 27 del passat març vaig escriure una carta al Dr. Pié amb aquest únic text: "Benvolgut Successor: Seria millor gastar amb bondat, que amb advocats i procuradors".

Segurament que el Dr. Pié es deurà sortir amb la seva i el Paco, d’origen genètic gitano, haurà d’abandonar el pis que fou donat a Santa Maria del Mar per Acció Social.

 Hi ha una remota possibilitat, que no cal descartar, que el fet, escandalós en si mateix, esdevingués conegut per els mitjans de comunicació. Cosa difícil, certament, però possible. Dependrà de si l’advocat, que no conec, a la vista de tot, també resti escandalitzat davant d’una decisió "inapel·lable" del Dr.Pié que dona la impressió que no sap distingir entre el bé i el mal.


Afm. amic s. s.  Carta no contestada mai, ni amb el simple acus de rebut...

No hay comentarios:

Publicar un comentario