lunes, 27 de agosto de 2018

Salvador Pie i l'actual Santa Maria del Mar

En el nostre temps es por donar “gat per llebre” amb la màxima facilitat i adhuc ser premiat si, hi ha qui paga, per els mitjans de comunicasió, sense que ningú s`inquieti.I Si cal es pot hom refugiar en Universitats...
Veigeu aquest fet ben conegut: Visita turística de Santa Maria del Mar, a costa de destruir lo que calgui, això fa, sembla ser a gust, el sucessor del Rector de Santa Maria del Mar de Barcelona Dr. Francesc Tort, Salvador Pie.
Entre les aficions del dit Pié destaca el expulsar, de dins el temple obert a tothom, als qui no li son plaents. Sembla que psicologicament el fa ser una mica més alt d`estatura, e important, i fort, portar pleits, gastant lo que sigui, per treura de un pis, donat a Santa Maria del Mar per obres socials, del C/ Consolat 19, a un ex escola de Santa Maria del Mar fill del Barri, parat etc. etc. per donar-lo per cert interés a una altra persona que ara hi viu... 
Sort que Barcelona pot gaudir i agrair, al dit Pié, improvitsat rector,mai ho havia sigut de cap altra parroquia en tolta la seva vida, de la Gran Missa Internacional, la única de les tres que, avans, quant jo n`era rector, es celebravent, ben plenes, el diumenge al mati. 
En l`ingeni de la Gran Missa Internacionbal de les 12 hores els fidels del Barri es poden contar... i els turistes tambe.... Fins ara a la Capella del Santissim ni s`obren les llums dirigides a il.luminar l`extreordinari cuadro del Lavatori de Peus de l`Ultim Sopar. Algu deu dir, perqué recordar als fidels, que a imitació del Mestre s`ens demana ser caritatius, misericordiosos, humils etc.?

Es pot saber molt sobre el que passa amb la Capella del Santíssim en aquest article del bloc:
https://francesctort-santamariadelmar.blogspot.com/2018/01/rememorant-la-capella-del-santissim-i.html


També en aquesta part de la web:
http://santamariadelmartort.es/nuevo2/actualitat.htm

2 comentarios:

  1. De verdad, entristece y hasta rompe el corazón ver como se ha destrozado una capilla tan hermosa. A mí, lo único que se me ocurre como consuelo, es recordar las palabras de Jesús a la Samaritana (Juan 4.21-24)
    "Llega la hora en que ni en este Monte, ni en Jerusalén adorareis al Padre. Dios es espíritu y los que adoran deben adorar en espíritu y en verdad".

    ResponderEliminar
  2. Al desear un buen año 2019 a mis antiguos feligreses de Santa Maria del Mar, como puede verse en mi Facebook, les digo: Os han destruido la magnífica Capilla del Santísimo: Ya no podréis ver mas ni el monumental Sagrario con la imagen de San Juan de su frontispicio, ni el gran altar de piedra con adornos en metal, ni las rejas que marcaban el espacio del presbiterio. Ahora veréis una mampara, ahora de color marrón, que divide la Capilla del Santísimo en dos. La que queda detrás de la mampara mes está utilizando de Sacristia... Solo están autorizados a entrar en esta improvisada Sacristía los seguros de que no sacaran foto alguna... Lo tienen absolutamente prohibido como me ha dicho alguno... Feligreses os han ignorado del todo!!! Os han distraído con la cruz, después de tres costosas pruebas, nadie advierte que al fin de teneros como "minus habens" incluso han sacado los vitrales de dos de las ventanas del abisme para que la gran cruz pueda verse mejor. El conjunto de luces que se colocaron junto a lugar impropio, se han trasladado más adelante... Las dos cruces procesionales de plata y de la edad media que los feligreses lograron salvar del incendio y destrucción de 1936, ya no hemos visto aparecer mas, al menos yo, situada en el lugar propio del Presbiterio. Entrando en mi Web www.santamariadelmartort. es, en muchas fotos, en cientos de fotos, podrán los feligreses volver a ver estas magníficas cruces. ¡VER PARA CREER!

    ResponderEliminar