viernes, 31 de enero de 2014

11- Relato fidedigno de cómo Taulé para expulsar a la Sra. María Victoria Franco Clavel y su prima, hizo tapiar, estando ellas dentro, el piso que su antecesor, Dr. Tort, les había justamente asignado


Cartas en defensa de Paco Contreras.

Relato fidedigno de cómo Taulé para expulsar a la Sra. María Victoria Franco Clavel y su prima Anunciación Pelacho Clavel hizo tapiar, estando ellas dentro, el piso que su antecesor, Dr. Tort, les había asignado por sus largos servicios y necesidad.


Rvdn. Dr. Salvador Pié Ninot

Rector de Santa Maria del Mar



Barcelona                                               7-10-2013



Benvolgut amic: Fa dies volia contestar la teva carta que agraeixo molt. Està clar que en relació a Santa Maria del Mar, podria donar opinions pastorals diverses...


Al no veure’ns personalment, pensava escriure’t de nou, quant m’ha sorgit un problema que m’obliga fer-ho ara mateix demanant la teva ajuda. T’explico:


La Sra. Maria Victòria Franco Clavel, amb l`ajut de la seva cosina Anuncia Pelacho Clavel, durant uns seixanta anys es cuidà de la Carites Parroquial de Santa Maria del Mar, durant molts anys portà també la Catequesis amb més de 800 nens i nenes llavors; últimament amb el P. Sobrerroca formà part de la creació de Vida Creixent etc. etc. En els seus 80 anys Cf. www.santamariadelmartort.es. 


La Sra. Franco tingué de ser operada de la cadera, a compta de la parròquia. Ella vivia en un àtic del Passeigs del Born amb 105 escales sense ascensor. Vaig encabir-les en el pis principal del C/ Sombreres, 6. Allí hi visqueren fins que Mn. Taulé, volgués treure-les violentament ... Hi hagué una reacció sonora a favor d’elles en el Barri, sobre tot a traves de la premsa, i Mn. Taulé es va veure obligat de oferir-les un pis del C/ Consolat, 19, on la Sra. Franco morí quedant-hi la Anuncia que va morir fa unes setmanes.


La Anuncia estigué durant molta temps quasi impossibilitada i jo la vaig atendre mitjançant el Paco Contreras Cañete. El dit Paco, junt amb altres dos germans orfes, foren escolans de Santa Maria del Mar. “Feriren el pastor i es dispersaren les ovelles”: El Paco, desprès de passar nou anys pres com a conseqüència d’una baralla, havent sigut ajudat per mi econòmicament.

 
 Al sortir de presó junt amb la meva secretaria de Sant Pau, Dra. Josefina Mutjé, li vàrem pagar un apartament al Paral·lel ja que des de fa uns quatre anys actua, a gust de la feligresia, com acòlit major. També ha sigut elegit, per votació, membre de la junta de la Confraria de Sant Pau i San Galdaric, quina presidenta, com també la Dra. Mutje, l’estimen molt.


Al ser necessari que anés a viure  a Consolat, 19, per cuidar sobre tot a la nit de la Anuncia, vàrem creure que lo millor seria que deixés aquell apartament i es trasllades a Consolat 19 en consideració tant del fet exposat com també de que  el testament de la Anuncia, que encara no he tingut temps de passar a l’acceptació, està dirigit a mi. El Paco s’ha quedat, també, el gos que jo havia procurat a la Anuncia.
.

 
 

Barcelona                                               7-10-2013



 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario